23 cm vuoka
200 g vehnäjauhoja
75 g kaakaojauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3,4 dl kaurajuomaa
1,5 dl rypsiöljyä
150 g fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 tl valkoviinietikkaa
75 g tummaa suklaata
Valmistusohjeet
- Sekoita kuivat aineet keskenään; Lisää kulhoon vehnäjauhot, siivilöi mukaan kaakaojauhe, ja lisää leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, rypsiöljy, fariinisokeri, vaniljasokeri ja valkoviinietikka. Kerran lisäsin ekstrana 50 g sulatettua leivontamargariinia ja se toi lopputuloksesta vielä herkullisemman, eli lisää tämä, jos haluat oikein täydellisen lopputuloksen.
- Kaada kuivat aineet kosteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi lusikalla. Älä vatkaa/vaivaa.
- Pilko suklaa palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Taikinan kuuluu olla löysää.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-25 minuuttia. Kakku on valmista, kun reunat näyttävät jähmettyneeltä ja kakkumaiselta n. 3 cm reunasta, mutta keskeltä kakku on vielä tahmeaa (ei juoksevaa). Mutakakku jähmettyy jäähtyessään ja parhaaseen lopputulokseen pääset, kun jätät sen jääkaappiin jäähtymään ja nostat huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua.
Alkuperäinen ohje
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti