tiistai 26. marraskuuta 2013

Appelsiinisorsa

Kävin siis kauppahallissa ja mukaan tarttui sorsa. Mies sai isänpäivälahjaksi Yrjö Hannulan ja Riitta Pajanluoman kirjan Erämiehen herkut, joten arvelin, että sieltä löytyy ohje. Ja löytyihän sieltä:

Tarvitset
yhden sorsan, josta riittää kahdelle
suolaa
mustapippuria
happoisen omenan
nipun persiljaa
silavaa (on melko vaikeaa löytää, joten käytimme rasvaista porsaankylkeä)
riistafondia ja vettä (tai lihalientä) pari desiä
sipulin ja
appelsiinin.

1. Kyni ja puhdista sorsa (tämä oli jo tehty, joten ei tarvinnut opetella).
2. Mausta huuhdottu ja kuivattu sorsa sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla.
3. Lohko omena ja täytä linnun vatsaontelo omenalohkoilla ja persijalla.
4. Sido sorsa ja laita sidosnarujen alle rinnan päälle silavaa (tai porsaankylkeä).
5. Pane sorsa uunivuokaan silavapuoli ylöspäin. Kaada vuokaan liemi, viipaloi sipuli ja lohko puolikas appelsiini.
Sidottu sorsa menossa uuniin.
6. Kypsennä sorsaa uunissa 225 asteessa, kunnes pinta ruskistuu eli noin puoli tuntia. Pienennä lämpö 175 asteeseen ja valele kypsymisen aikana liemellä (peitimme vuoan foliolla, jotta ei kuivuisi liikaa). Paistoaika reilu tunti.
7. Irroita kypsästä sorsasta lihat ja laita ne tarjoiluvadille.

Kastikkeeseen tarvitset
hieman voita
2 rkl vehnäjauhoja
sorsanpaistolientä
puolen appelsiinin mehun
1-2 rkl vaaleaa likööriä

8. Siivilöi paistinliemi ja valmista siitä kastike. Keihauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää liemi kiehauttaen ja sekoittaen. Keitä noin 5 minuttia. Lisää appelsiinimehu ja likööri. Tarkista maku.
9. Kaada kuuma liemi lihojen päälle ja koristele appelsiiniviipaleilla.
Tarjoa perunoiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti