maanantai 4. marraskuuta 2019

Uunifetapasta

Tein muutaman kerran tämän vuoden hittiruokaa eli uunifetapastaa. Vegaaninen vaihtoehto eli Mö vuusto käy myös hyvin tähän ruokaan.

Ostin tarpeet ja ryhdyin ruuanlaittopuuhiin.

1 kpl Mö vuusto (tavallinen tai yrtit)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

tarjoiluun:
basilikaa
  1. Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. 
  2. Jos käytät fetaa, laita se kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä.
  3. Jos käytät Mö vuustoa, halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Lisää chiliä. (Lisäät siis Mö vuuston myöhemmin.)
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa. 
  5. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Tässä vaiheessa lisää Mö vuusto. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Tarkkaile paahtumista. 
  6. Keitä pasta sillä aikaa, kun vuoka on uunissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti