tiistai 24. kesäkuuta 2025

Vegaaninen mustikkapiirakka

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 125 g margariinia
  • 1 dl soijamaitoa
  • 4 dl (pakaste) mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja
  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda, vaniljasokeri sekä suola.
  2. Sulata margariini ja sekoita se kuiva-ainesten joukkoon. Seoksesta tulee murumaista. Nosta kolmasosa seoksesta sivuun.
  3. Lisää kulhoon jäävään taikinapuolikkaaseen soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos piirakkavuoan (n. ø28cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan ja kaada mustikat taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Murusta pinnalle loput taikinasta ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes murustettu taikina saa kauniin kullankeltaisen sävyn.

Ohje on lainattu Gurmee -blogista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti