- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 125 g margariinia
- 1 dl soijamaitoa
- 4 dl (pakaste) mustikoita
- 2 tl perunajauhoja
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda, vaniljasokeri sekä suola.
- Sulata margariini ja sekoita se kuiva-ainesten joukkoon. Seoksesta tulee murumaista. Nosta kolmasosa seoksesta sivuun.
- Lisää kulhoon jäävään taikinapuolikkaaseen soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos piirakkavuoan (n. ø28cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan ja kaada mustikat taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Murusta pinnalle loput taikinasta ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes murustettu taikina saa kauniin kullankeltaisen sävyn.
Ohje on lainattu Gurmee -blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti