torstai 7. marraskuuta 2024

Tomaattikeitto

1 kg tuoreita tomaatteja (tai kokonaisia tölkkitomaatteja, 2-3 tlk)
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria

4 tuoretta basilikanvartta
4 dl kasvislientä (4 dl vettä)
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria

  1. Lämmitä uuni 220 asteiseksi.
  2. Kuori porkkana ja sipulit. Älä kuori valkosipulia. Pilko porkkana ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Littaa veitsellä valkosipulit kuorineen, niin että ne rusahtava.
  3. Halkaise tomaatit. Jos käytät tölkkitomaatteja, niin ota liemi talteen ja halkaise samoin tölkkitomaatit. Laita ne leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Lisää sipulit, valkosipulit ja porkkana. Lorauta päälle oliiviöljy, sokeri, suola ja muutama rouhaisu mustapippuria.
  4. Paahda n. 45 minuuttia. Ota valkosipulinkynnet 30 minuutin jälkeen pois uunista. Poista kuoret.
  5. Lisää ainekset kattilaan. Lisää joukkoon basilikan varret ja kasvisliemi. Lisää myös tölkkitomaattien liemi, jos käytit niitä.
  6. Keittele hiljakseen 20-30 minuuttia. Mausta keitto sokerilla, mustapippurilla ja balsamiviinietikalla. Lisää maun mukaan suolaa.
  7. Soseuta.

Ohje 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti