torstai 7. marraskuuta 2024

Maapähkinä-omenapaistos

2 dl maapähkinävoita
1 1/2 dl siirappia
4 dl kaurahiutaleita
3-4 (400 g) omenaa
kanelia, kardemummaa tai inkivääriä

  1. Mittaa kattilaan maapähkinävoi ja siirappi. Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sen koostumus on notkistunut. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
  2. Painele noin 2/3 kaurahiutaleseoksesta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 20 cm).
  3. Raasta omenat raastimen karkealla terällä ja painele raaste kerrokseksi pohjan päälle. Ripottele päälle kanelia, kardemummaa tai inkivääriä mielesi mukaan. Murustele loppu kaurahiutaleseos tasaisesti omenakerroksen päälle.
  4. Paista leivonnaista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä haaleaksi ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti