2 dl maapähkinävoita
1 1/2 dl siirappia
4 dl kaurahiutaleita
3-4 (400 g) omenaa
kanelia, kardemummaa tai inkivääriä
- Mittaa kattilaan maapähkinävoi ja siirappi. Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sen koostumus on notkistunut. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
- Painele noin 2/3 kaurahiutaleseoksesta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 20 cm).
- Raasta omenat raastimen karkealla terällä ja painele raaste kerrokseksi pohjan päälle. Ripottele päälle kanelia, kardemummaa tai inkivääriä mielesi mukaan. Murustele loppu kaurahiutaleseos tasaisesti omenakerroksen päälle.
- Paista leivonnaista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä haaleaksi ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti