torstai 7. marraskuuta 2024

Savuribsit

2-3 kg ribsejä
½ dl keltaista yellow mustard sinappia 
1 dl olutta tai kolajuomaa

Mausteseos:
2 rkl suolaa
2 rkl valkosipulijauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta

Ananasglaseeri:
2 dl makeaa ananas-chilikastiketta
1 dl vettä
3/4 dl balsamicoa
  1. Sekoita mausteseoksen aineet.
  2. Valmistele ribsit ja hiero niihin ohuelti sinappia ja mausteseosta.
  3. Savusta lihoja savustimessa 1 tunti 45 minuuttia. Käytä savustuspuruna esim. omenaa.
  4. Sekoita ananasglaseerin ainekset ja keitä niitä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  5. Laita lihat isolle foliolle ja lisää olut tai kolajuoma ja sulje folio. Anna savustua vielä 45 minuuttia.
  6. Ota lihat foliosta ja grillaa 15 minuuttia.
  7. Voitele ribsit ananasglaseerilla ja annan maustua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti