maanantai 2. marraskuuta 2020

Pastasalaatti

250 g pastaa (fusilli)
vettä + suolaa pastan keittämiseen
1 prk (marinoituja) artisokansydämiä
kourallinen oliiveja
kourallinen kapriksia
noin 250 g kirsikkatomaatteja
pussi pakasteherneitä
6 rkl oliiviöljyä (hyödynnä osin artisonkansydämien säilöntäöljy)
3–4 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin 1 tl suolaa
1–2 rkl sokeria tai hunajaa
1 ruukku basilikaa
mozzarellaa (voi jättää pois, tai tarjota erikseen)
  1. Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä.
  2. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Leikkaa artisokansydämet lohkoiksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit. Lisää ne sekä kaprikset ja herneet pastan joukkoon.
  4. Sekoita oliiviöljyyn etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja sokerit tai hunaja. Sekoita voimakkaasti. Kaada reilu puolet kastikkeesta salaattiin ja sekoita. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Jätä loput kastikkeesta odottamaan.
  5. Hienonna mozzarella ja laita tarjolle erilliseen kulhoon
  6. Lisää basilika juuri ennen tarjoilua. Lisää kastiketta tarpeen mukaan. Jos tarjoat pastasalaattia noutopöydässä voit tehdä hieman lisää kastiketta tai laittaa oliiviöljyn ja balsamicon/muun etikan pöytämausteeksi.

Alkuperäinen ohje kokitjapotit blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti