vettä + suolaa pastan keittämiseen
1 prk (marinoituja) artisokansydämiä
kourallinen oliiveja
kourallinen kapriksia
noin 250 g kirsikkatomaatteja
1 prk (marinoituja) artisokansydämiä
kourallinen oliiveja
kourallinen kapriksia
noin 250 g kirsikkatomaatteja
pussi pakasteherneitä
6 rkl oliiviöljyä (hyödynnä osin artisonkansydämien säilöntäöljy)
3–4 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin 1 tl suolaa
1–2 rkl sokeria tai hunajaa
1 ruukku basilikaa
6 rkl oliiviöljyä (hyödynnä osin artisonkansydämien säilöntäöljy)
3–4 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
noin 1 tl suolaa
1–2 rkl sokeria tai hunajaa
1 ruukku basilikaa
mozzarellaa (voi jättää pois, tai tarjota erikseen)
- Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä.
- Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Leikkaa artisokansydämet lohkoiksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit. Lisää ne sekä kaprikset ja herneet pastan joukkoon.
- Sekoita oliiviöljyyn etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja sokerit tai hunaja. Sekoita voimakkaasti. Kaada reilu puolet kastikkeesta salaattiin ja sekoita. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Jätä loput kastikkeesta odottamaan.
- Hienonna mozzarella ja laita tarjolle erilliseen kulhoon
- Lisää basilika juuri ennen tarjoilua. Lisää kastiketta tarpeen mukaan. Jos tarjoat pastasalaattia noutopöydässä voit tehdä hieman lisää kastiketta tai laittaa oliiviöljyn ja balsamicon/muun etikan pöytämausteeksi.
Alkuperäinen ohje kokitjapotit blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti