tiistai 29. joulukuuta 2020

Savuribsit

Mainio kesägrillauksen ohje, johon olen käyttänyt sekä possun että karitsan ribsejä.

2-3 kg ribsejä
1/2 dl keltaista yellow mustard sinappia
1 dl olutta, kokista tai omenamehua
kuivamausteseos:
2 rkl suolaa
2 rkl valkosipulijauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
ananasglaseeri:
2 dl makeaa ananas-chilikastiketta
1 dl vettä
3/4 dl balsamicoa
  1. Yhdistä kuivamausteseoksen aineet.
  2. Irrota kalvo ribsien alapinnasta. Taputtele lihat talouspaperilla kuivaksi. Hiero lihoihin ohuesti sinappia ja sirottele niille kuivamausteseosta.
  3. Valmistele savustin, savustuspuruna voit käyttää omena- tai kirsikkapuuta. Laita lihat savustimeen ja anna savustua 1 tunti 45 minuuttia.
  4. Mittaa ananasglaseerin ainekset kattilaan ja keitä muutama minutti ohueksi siirapiksi, anna jäähtyä.
  5. Laita lihat isolle foliopalalle ja kaada niille olut, kolajuoma tai omenamehu ja sulje folio. Jatka savustamista vielä 45 minuuttia.
  6. Ota lihat foliosta ja grillaa 15 minuuttia, kunnes pinta hieman kuivuu.
  7. Valele lihat ananasglaseerilla ja anna maustua noin 10 minuuttia. 
  8. Tarjoa coleslawn ja grillatun maissin kera.

Alkuperäinen ohje Hesarissa 9.6.2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti