keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Mämmimudcake

Pääsiäisen kunniaksi tein mämmistä mutakakun. Ohjeen otin K-ruoka -palvelusta.

Ainekset
16 annosta

150 g voita
150 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g (n. 1 1/2 dl) mämmiä
100 g mantelijauhetta
1/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Lisää sokeri ja munat kattilaan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon mämmi.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista. Koristele kakku suklaamunilla, mintulla ja kukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti