Haimme elokuun lopulla parikiloisen pakastetun kalkkunan rinnan tuttavaltamme kalkkunankasvattajalta. Sulatimme sen ja leikkasimme osan pihveiksi, jotka paistoimme samantien.
Lopusta eli noin 1,2 kg painavasta paistista teimme isänpäivän eli pyhäinpäivän lounaalle uunipaistin. Suolasin paistin kevyesti ja laitoin sen yöksi muovipussiin jääkaappiin. Samalla laitoin savivuoan likoamaan. Päivällä laitoin paistin savivuokaan, voitelin sen kauttaaltaan dijonsinapilla ja viikunahillolla, ripottelin päälle suolaa, pippuria ja hienonnettua kuivattua salviaa. Ja painoin lämpömittarin paistiin.
Laitoin vuokaan myös muutaman porkkanan- ja lantunlohkon. Peitin vuoan kannella ja laitoin sen uuniin n. 200 asteeseen reiluksi tunniksi. Kun lämpömittari näytti 75 astetta, otin vuoan pois uunista, mutta jätin kannen vielä päälle. Vuokaan kertyneen liemen suurustin kastikkeeksi. Paisti sai levätä vuoassa reilun puoli tuntia ennen viipaleiksi leikkamista.
Alkuperäisen ohjeen on julkaissut Rantapallo.
Lopusta eli noin 1,2 kg painavasta paistista teimme isänpäivän eli pyhäinpäivän lounaalle uunipaistin. Suolasin paistin kevyesti ja laitoin sen yöksi muovipussiin jääkaappiin. Samalla laitoin savivuoan likoamaan. Päivällä laitoin paistin savivuokaan, voitelin sen kauttaaltaan dijonsinapilla ja viikunahillolla, ripottelin päälle suolaa, pippuria ja hienonnettua kuivattua salviaa. Ja painoin lämpömittarin paistiin.
Laitoin vuokaan myös muutaman porkkanan- ja lantunlohkon. Peitin vuoan kannella ja laitoin sen uuniin n. 200 asteeseen reiluksi tunniksi. Kun lämpömittari näytti 75 astetta, otin vuoan pois uunista, mutta jätin kannen vielä päälle. Vuokaan kertyneen liemen suurustin kastikkeeksi. Paisti sai levätä vuoassa reilun puoli tuntia ennen viipaleiksi leikkamista.
Alkuperäisen ohjeen on julkaissut Rantapallo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti