maanantai 4. marraskuuta 2019

Sitruunaiset kalapullat ja sitruunamajoneesi

Helsingin Sanomien (31.1.2019) ruokatorstain ohjeen mukaan tein kalapullia.

Ohjeesta tulee 4 annosta.

2 prk (yhteensä n. 400 g) kalasäilykettä tai jauhettu kalaa (käytin Särvintä)
2 isoa kananmunaa
1 dl pankokorppujaohuja
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna
 ½ tl hiutalesuolaa
mustapippuria

Paistamiseen:
rypsiöljyä
  1. Sekoita jauhetun kalan joukkoon muut aineet ja pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pullia.
  2. Paista kalapullat pannulla runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia keskilämmöllä. 
  3. Nosta pullat hetkeksi talouspaperille valumaan.
  4. Tarjoa sitruunalla maustetun majoneesin ja esim. perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti