maanantai 4. marraskuuta 2019

Kasvispullat uunissa

Ohjeesta tulee 6 annosta.

Tomaattikastike:
200 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 rkl kapriksia
2 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
mustapippuria
½ ruukkua oreganoa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä

Kasvispöyryköitä

Pastaa tai spagettia
  1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Puolita kirsikkatoimaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Levitä tomaatit, sipulit ja kaprikset uunviuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Pirskottele päälle öljy ja balsamico. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Hienonna oregano.
  4. Nosta vuoka uunista. Lisää hienonnettu oregano, tomaattimurska ja -pyre vuokaan. Sekoita. 
  5. Nostele kasvispöyrykät kastikkeen päälle ja kypsennä uunissa 20 min tai kunnes kasvispulla ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
  6. Tarjoa pastan tai spagetin kanssa.
Alkuperäisessä ohjeessa on valmiiden kasvispöyryköiden tilalla itse tehtyjä lihapullia:
1 kananmuna
½ dl paksua jugurttia
3 rkl korppujauhoa
400 g jauhelihaa
300 g raakamakkaraa
50 g parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
mustapippuria
  1. Riko kananmunan rakenne kulhossa, sekoita joukkoon jugurtti ja korppujauhot. 
  2. Halkaise raakamakkaroiden kuori ja purista sisus kulhoon. Lisää jauheliha, juustoraaste ja mausteet. 
  3. Sekoita hyvin ja anna levätä hetki jääkaapissa. Pyöritä mureketaikina pulliksi. 
  4. Jatka ylläolevan ohjeen kohdasta 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti