Isänpäivän lounaan vegaanin pääruoka on seitanpihvit. Aiemmin tein kerran seitania jouluksi keittämällä paistin. Siitä tuli melkolailla liian iso eikä se muutenkaan onnistunut kovin hyvin.
Chocochilin blogista löysin ohjeen, jossa seitania ei keitetty. Tein siis sitä mukaellen pihvit uunissa.
3 dl gluteenijauhoja
1/2 dl kikhernejauhoja
1 rkl sipulijauhetta tai paahdettua sipulirouhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 kasvisliemikuutio (tai 1 rkl kasvisliemijauhetta)
2 dl vettä
1 rkl Srirachaa tai muuta chilikastiketta
Paistomarinadi
Chocochilin blogista löysin ohjeen, jossa seitania ei keitetty. Tein siis sitä mukaellen pihvit uunissa.
3 dl gluteenijauhoja
1/2 dl kikhernejauhoja
1 rkl sipulijauhetta tai paahdettua sipulirouhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 kasvisliemikuutio (tai 1 rkl kasvisliemijauhetta)
2 dl vettä
1 rkl Srirachaa tai muuta chilikastiketta
2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
Paistomarinadi
1 1/2 dl savuista Barbeque-kastiketta
1 1/2 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä
3/4 dl agavesiirappia
(1/2 dl Bourbon-viskiä)
1 tl suolaa
(1 tl kuivattua rosmariinia)
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
3/4 dl agavesiirappia
(1/2 dl Bourbon-viskiä)
1 tl suolaa
(1 tl kuivattua rosmariinia)
1 tl valkosipulijauhetta
- Sekoita kulhossa yhteen kaikki kuivat aineet. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada sinne vesi, Sriracha ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa taikinaa hetken aikaa.
- Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä noin 1-2 cm paksuja paloja. Venytä ja muotoile pihvit haluamaasi kokoon ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. (Jätin pötkön yöksi folioon käärittynä jääkaappiin ja leikkasin sen pihveiksi vasta hiukan ennen ruokailua.)
- Sekoita kaikki marinadin aineet yhteen ja kaada se pellille pihvien päälle.
- Paista pihvejä uunissa noin 20 minuuttia. Valele pihvejä marinadilla 1-2 kertaa paistamisen aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti