sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Maapähkinävoi-suklaakakku

Tänä vuonna vietimme isänpäivää viikko etukäteen. Isänpäiväkakuksi leivoin chocochilin ohjetta mukaillen kakun.

Pohjan tein jo perjantaina:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
130 g tummaa suklaata rouhittuna (esim. Panda)
150 g juoksevaa Flooraa tai sinistä Keijua sulatettuna
2 rkl maapähkinävoita
3 dl kasvimaitoa
margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
1 dl kasvimaitoa kostuttamiseen
  1. Sekoita yhteen kuivat aineet. 
  2. Lisää margariini, maapahkinävoi ja kasvimaito kuivien aineiden joukkoon ja kääntele aineet varovasti sekaisin.
  3. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (käytin vuokaa, jonka halkaisija on 18 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
  5. Anna kakun jäähtyä, kostuta se ja laita yöksi jääkaappiin.
Maapähkinäkookoskermavaahto:
250 ml kookoskermaa (Pirkka)
2 rkl maapähkinävoita

Lauantaina vatkasin kookoskerman ja lisäsin siihen maapähkinävoin. Halkaisin kakun kolmeen osaan ja täytin sen. Pohja oli liian mureaa ja meni rikki. Kokosin kakun irtopohjavuokaan ja pakastin yön yli.

Kuorrutus:
1 rkl margariinia
0,75 dl kauramaitoa
300 g tummaa suklaata(käytin 220 g tummaa suklaata ja 80 g iChoc white nougat crips suklaata)

Sunnuntaiaamuna otin kakun pakastimesta, siirsin sen tarjoilulautaselle ja tein kuorrutuksen kuumentamalla margariinin ja kauramaidon ja sulattamalla suklaan siihen. Kuorrrutin kakun ja jätin pöydälle sulamaan. Pakastettu kakku maistui pikkuihmisistä jäätelöltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti