tiistai 2. lokakuuta 2018

Kaali-makaronilaatikko

Vege-lehden numerosta 2/2018 mukaillen

3 dl tummaa makaronia
500 valkokaalia
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
chiliä
240 nyhtökauraa
tuoretta tai kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 prk kaurakermaa (esim. sipulilla maustettua)
(1 kananmuna)
  1. Keitä makaronit kypsiksi paketin ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja kaalia paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Lisää joukkoon chili.
  3. Lisää nyhtökaura ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä nyhtökaura-kaaliseos valutetun makaronin kanssa ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.
  4. Lisää (kananmuna ja) kaurakerma ja sekoita. 
  5. Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti