Hesarin ruokatorstain ohjetta mukaille tein keiton:
1 (400g) bataatti
100 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk (400g) kookosmaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl jeeraa
1 tl sokeria
½ tl chiliä
1 limetin mehu
Lisäksi
1 ruukku tuoretta korianteria
2 dl maustamatonta jugurttia(vegaanista)
1 (400g) bataatti
100 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk (400g) kookosmaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl jeeraa
1 tl sokeria
½ tl chiliä
1 limetin mehu
Lisäksi
1 ruukku tuoretta korianteria
2 dl maustamatonta jugurttia(vegaanista)
- Kuori ja kuutio bataatti ja juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huutele linssit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset, sipulit, valkosipulit sekä tomaattipyre. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia.
- Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, kookosmaito ja linssit. Kiehauta.
- Mausta ja keitä niin, että seos hiljalleen porisee n. 25 minuuttia eli niin kauan kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää limettimehu. Soseuta keitto.
- Tarjoa hienonnetun korianterin ja maustamattoman jugurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti