maanantai 4. marraskuuta 2019

Linssi-bataattikeitto

Hesarin ruokatorstain ohjetta mukaille tein keiton:

1 (400g) bataatti
100 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk (400g) kookosmaitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl jeeraa
1 tl sokeria
½ tl chiliä
1 limetin mehu

Lisäksi
1 ruukku tuoretta korianteria
2 dl maustamatonta jugurttia(vegaanista)
  1. Kuori ja kuutio bataatti ja juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huutele linssit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset, sipulit, valkosipulit sekä tomaattipyre. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, kookosmaito ja linssit. Kiehauta. 
  4. Mausta ja keitä niin, että seos hiljalleen porisee n. 25 minuuttia eli niin kauan kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää limettimehu. Soseuta keitto. 
  5. Tarjoa hienonnetun korianterin ja maustamattoman jugurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti