keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Piparimokkapalat

Viime vuoden jouluhitti oli piparimokkapalat, mitä en ollenkaan huomannut. Nyt piti kokeilla jo hyvissä ajoin ennen joulua. Ohjeita oli useampikin, joita sovelsin. Me Naiset ja K-ruoka ovat molemmat julkaisseet ohjeet.

Pohja: 
250g voita 
90 g tummaa suklaata
2 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2½ tl piparkakkumaustetta (tai kanelia, inkivääriä ja neilikkaa tl kutakin)
100 g pakastepiparkakkutaikinaa

Kuorrutus:
100 g voita
2 tl piparkakkumaustetta (tai kanelia, inkivääriä ja neilikkaa)
1 pkt (500g) tomusokeria
1 dl vahvaa kahvia
strösseleistä koristeluun

Valmistus:
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita suklaa voisulaan ja anna sulaa. Lisää maito voisulan joukkoon.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvaseoksen kanssa.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (38 cm x 32 cm). Lisää pieniksi kuutioiksi palastelemasi pakastepiparkakkutaikina tasaisesti taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa vajaa 20 minuuttia. Älä siirrä kypsää pohjaa pois pelliltä.
  5. Varaa strösselit valmiiksi koristelua varten.
  6. Paloittele voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää kattilaan piparkakkumauste. Sekoita ja anna mausteiden lämmitä voissa hetken.
  7. Pidä kattila liedellä ja siivilöi tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen voin joukkoon. Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes seos on levitettävän paksuhkoa ja kiiltävää.
  8. Kaada kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja levitä tarvittaessa veitsellä tai lusikalla. Ripottele heti strösselit päälle. Jos kuorrute ehtii jämähtää kattilaan, lämmitä se uudelleen ja lisää tarvittaessa tilkka kahvia tai vettä.
  9. Leikkaa piparimokkapalat neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti