Äitienpäiväksi tein vegaanisen valkosuklaajuustokakun Idas cozy cornerin ohjeen mukaan.
Pohja
200 g vegaanisia keksejä
100 g vegaanista margariinia
Täyte
80 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
2 dl Plantin kauravispiä
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly PåMackan)
2-3 rkl sitruunamehua
Pohja
200 g vegaanisia keksejä
100 g vegaanista margariinia
Täyte
80 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
2 dl Plantin kauravispiä
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly PåMackan)
2-3 rkl sitruunamehua
- Valmistele irtopohjavuoka laittamalla sen pohjalle leivinpaperi.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
- Pilko valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja kuumenna viisitoista sekuntia mikrossa. Sekoita ja kuumenna toiset viisitoista sekuntia. Jatka, kunnes suklaa on sulanut.
- Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita sen joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Lusikoi tuorejuusto ja mittaa sitruunamehu isoon kulhoon. Notkista ne sähkövatkaimella. Lisää kauravispiseos ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita sen pinta.
- Peitä kakku esim. foliolla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksaksi tunniksi.
- Irrota kakun reunat varovasti veitsellä ja poista sitten irtopohjavuoan rengas. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.
- Koristele ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti