maanantai 14. toukokuuta 2018

Vegaaninen valkosuklaa-juustokakku

Äitienpäiväksi tein vegaanisen valkosuklaajuustokakun Idas cozy cornerin ohjeen mukaan.

Pohja
200 g vegaanisia keksejä
100 g vegaanista margariinia
Täyte
80 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
2 dl Plantin kauravispiä
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Oatly PåMackan)
2-3 rkl sitruunamehua
  1. Valmistele irtopohjavuoka laittamalla sen pohjalle leivinpaperi.
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Pilko valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja kuumenna viisitoista sekuntia mikrossa. Sekoita ja kuumenna toiset viisitoista sekuntia. Jatka, kunnes suklaa on sulanut.
  4. Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita sen joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  5. Lusikoi tuorejuusto ja mittaa sitruunamehu isoon kulhoon. Notkista ne sähkövatkaimella. Lisää kauravispiseos ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita sen pinta.
  6. Peitä kakku esim. foliolla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksaksi tunniksi.
  7. Irrota kakun reunat varovasti veitsellä ja poista sitten irtopohjavuoan rengas. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.
  8. Koristele ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti