maanantai 14. toukokuuta 2018

Parsaa uudella tavalla

Hesarin kuukausiliitteen ohjeen mukaisesti mies kuori parsat (4 kpl / ruokailija). Keitin ne n. 5 minuuttia ja laitoin jäähtymään.

Sulatin pari pussillista pakastettuja kantarelleja (alkuperäisessä ohjeessa oli huhtasieniä, joita tänä vuonna ei näytä tulevan), käytin niitä pannussa sen verran, että neste haihtui. Sulatin pussillisen pakasteherneitä ja lisäsin kanterellit sekaan.

Tein kastikkeen ruokalusikallisesta dijon sinappia, teelusikallisesta balsamicoa, teelusikallisesta taatelisiirappia sekä reilusta desistä rypsiöljyä. Sekoitin ensin sinapin, balsamicon ja taatelisiirapin ja vatkasin sekaan rypsiöljyn ohuena nauhana. Maustoin suolalla ja mustapippurilla. Sekoitin kastikkeen kantarelli-herneseokseen.

Tytär ja vävy huolehtivat tällä kertaa esillepanosta. Isolle lautaselle ensin parsat ja päälle poikittain kanterelli-herneseosta ja päälle parmesanlastuja, vegaaneille vegaanista parmesaania.

Tarjoisin tämän alkuruokana äitienpäivän lounaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti