sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Possunposket

400 g possunposkia
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja

paistamiseen juoksevaa margariinia

Liemi
1 sipuli
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
3 dl kuivaa omenasiideriä
1 kanaliemikuutio
vettä
kuivattua tai tuoretta salviaa
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
  1. Ota porsaan posket huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanlaittoa. Poista poskista ylimääräiset kalvot ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä posket vehnäjauhoissa ja ruskista posket pannulla molemmin puolin. 
  2. Siirrä posket uunipataan ja laita pannulle kuorittu ja hienonnettu sipuli, kuorittu ja pieneksi kuutioitu porkkana sekä pieneksi kuutioitu varsiselleri. Kuullota pehmeiksi ja mausta suolalla. Lisää pannulle omenasiideri ja kanaliemi. Kiehauta ja mausta liemi salvialla ja rosmariinilla. 
  3. Kaada liemi pataan porsaan poskien päälle ja hauduta uunissa ensin 200 asteessa ja sitten 150 asteessa 2 - 3 tuntia, kunnes liha on murean kypsää. 
  4. Tarjoile esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti