maanantai 2. huhtikuuta 2018

Karitsanpaistia savivuoassa

noin kilonen karitsanpaisti (meillä oli verkoon pakattu Tuiskulan paisti)
rosmariinia
timjamia
valkosipulinkynsiä viipaloituna
2 porkkanaa lohkoina
1 sipuli lohkoina
sitruunan mehu
punaviiniä
suolaa
  1. Laita paisti lioitettuun vuokaan. Hiero pinnalla yrtit ja viipaloidut valkosipulit.
  2. Jätä maustumaan pariksi tunniksi.
  3. Lisää vuokaan porkkanat, sipuli, sitruunan mehu ja punaviini sekä suola.
  4. Laita vuoka kylmään uuniin. Anna kuumentua 200 asteeseen. Anna paistin olla kuumassa uunissa noin puoli tuntia ja pudota lämpöä 150 asteeseen.
  5. Paista yhteensä pari tuntia (sisälämpötila on tässä vaiheessa n. 90 astetta.)
  6. Kaada liemi ja juurekset kattilaan ja jätä paisti vuokaan kannen alle vetäytymään.
  7. Soseuta juurekset kastikkeeksi. Mausta fondilla, tarkasta suola ja tarjoa viipaloidun paistin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti