2 salottisipulia
voita
2 dl risottoriisiä
2/3 nippua vihreää parsaa
0,5 l kasvislientä
tilkka valkoviiniä
1/2 sitruunaa
voita
2 dl risottoriisiä
2/3 nippua vihreää parsaa
0,5 l kasvislientä
tilkka valkoviiniä
1/2 sitruunaa
- Hienonna salottisipulit. Jos parsassa ei ole paksua kuorta voit käyttää sen kuorimatta. Leikkaa parsan tyviosasta kuitenkin muutama sentti pois, jolloin saat ”puumaisen” osan poistettua. Leikkaa parsat noin sentin pituisiksi paloiksi. Pidä parsan nuput erillään.
- Kuumenna kattilassa voita ja kuullota salottisipuleita yhdessä risottoriisin kera. Lisää jonkin ajan kuluttua joukkoon parsapalat (älä kuitenkaan nuppuja) ja lorauta kattilaan valkoviiniä ja sekoita.
- Aloita kasvisliemen lisääminen vähitellen. Lisää nestettä pikku hiljaa ja kerrallaan vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan. Kuumenna toisessa kattilassa tai paistinpannulla reilu nokare voita. Lisää sinne säästämäsi parsanuput ja kuullottele ne napakan kypsiksi.
- Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää sitruunankuorta ja lorauta joukkoon vastapuristettua sitruunanmehua. Viimeistele annos runsaalla parmesanraasteella ja rouhaisulla mustapippuria.
- Nostele mehevää risottoa lautaselle ja nosta päälle parsanuput.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti