maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kasvisfilorullat

36 KPL
1 pkt (450 g) filotaikinalevyjä (Kanaki) 
noin 1 dl oliiviöljyä 

Täyte 
700 g porkkanoita 
100 g kevätsipulia 
3 valkosipulinkynttä 
2 rkl oliiviöljyä 
2 rkl soijakastiketta 
1 rkl taatelisiirappia 
1 rkl sitruunamehua 
1 rkl tahinia 
½ tl mustapippuria 
1 ruukku korianteria 

Pinnalle 
1 rkl oliiviöljyä 
1 rkl seesaminsiemeniä
  1. ANNA filotaikinan sulaa pakkauksessaan huoneenlämmössä muutama tunti tai jääkaapissa yön yli. 
  2. VALMISTA täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjot. Hienonna valkosipulit. 
  3. KIEHAUTA kasvikset öljyssä paistokasarissa. Paista melko kovalla lämmöllä ahkerasti käännellen noin viisi minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät. Lisää soijakastike, siirappi, sitruunamehu, tahini ja mustapippuri. Kääntele sekaisin ja tarkista maku. Nosta liedeltä. 
  4. HIENONNA korianteri. Lisää täytteeseen. Anna jäähtyä. 
  5. AVAA filotaikinapaketti ja nosta yksi taikina-arkki työlaudalle. Sivele se kevyesti öljyllä. Lisää päälle toinen taikina-arkki ja sivele öljyllä. Levitä päälle kolmas taikina-arkki. 
  6. JAA kerrosteltu levy yhdeksään palaan. Lisää joka neliölle ruokalusikallinen täytettä. Nosta taikinaneliön kulmat täytteen päälle ja kääri rullaksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. 
  7. JATKA, kunnes kaikki taikinalevyt ja täyte on käytetty. Annostele täytettä maltillisesti, jotta se riittää kaikkiin rulliin. Paista kaikki rullat samalla pellillä. 
  8. SIVELE taikinarullat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa noin 12 minuuttia.
Alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehti 6/2018.

Täytteen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja tehdä rullat hyvissä ajoin etukäteen vetäytymään. Paistaminen on hyvä tehdä vasta hetkeä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti