36 KPL
1 pkt (450 g) filotaikinalevyjä (Kanaki)
noin 1 dl oliiviöljyä
Täyte
700 g porkkanoita
100 g kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl taatelisiirappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
½ tl mustapippuria
1 ruukku korianteria
Pinnalle
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 pkt (450 g) filotaikinalevyjä (Kanaki)
noin 1 dl oliiviöljyä
Täyte
700 g porkkanoita
100 g kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl taatelisiirappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
½ tl mustapippuria
1 ruukku korianteria
Pinnalle
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
- ANNA filotaikinan sulaa pakkauksessaan huoneenlämmössä muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.
- VALMISTA täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjot. Hienonna valkosipulit.
- KIEHAUTA kasvikset öljyssä paistokasarissa. Paista melko kovalla lämmöllä ahkerasti käännellen noin viisi minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät. Lisää soijakastike, siirappi, sitruunamehu, tahini ja mustapippuri. Kääntele sekaisin ja tarkista maku. Nosta liedeltä.
- HIENONNA korianteri. Lisää täytteeseen. Anna jäähtyä.
- AVAA filotaikinapaketti ja nosta yksi taikina-arkki työlaudalle. Sivele se kevyesti öljyllä. Lisää päälle toinen taikina-arkki ja sivele öljyllä. Levitä päälle kolmas taikina-arkki.
- JAA kerrosteltu levy yhdeksään palaan. Lisää joka neliölle ruokalusikallinen täytettä. Nosta taikinaneliön kulmat täytteen päälle ja kääri rullaksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille.
- JATKA, kunnes kaikki taikinalevyt ja täyte on käytetty. Annostele täytettä maltillisesti, jotta se riittää kaikkiin rulliin. Paista kaikki rullat samalla pellillä.
- SIVELE taikinarullat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti