maanantai 2. huhtikuuta 2018

Glaseerattu papumureke

2 tlk säilöttyjä kidneypapuja
1 tlk säilöttyjä mustapapuja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl korppujauhoja
1 dl siemensekoitusta (salaattimix)
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria

Glaseeraus:
1 dl ketsuppia
1 rkl tummaa sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
  1. Siivilöi ja huuhdo pavut kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Kuullota sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyre, kääntele 2 minuuttia.
  4. Mittaa suureen kulhoon kaikki murekkeen ainekset. Siirrä puolet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi leikkuriterällä. Toista samoin toiselle erälle ja yhdistä.
  5. Siirrä papumassa pitkänomaiseen silikonivuokaan ja peita kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  6. Paista n. 45 minuuttia 200 asteessa
  7. Valmista sillä aikaa glaseeraus. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
  8. Ota vuoka uunista ja kumoa se laakeaan vuokaan. Valele glaseeraus murekkeen pintaan. Laita vuoka uuniin ja paahda n. 10 minuuttia.
  9. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti