2,5 dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kauravaniljakastiketta (Oatly)
0,5 dl viskiä
125 g tummansinistä Keijua
1 dl taatelisiirappia
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
- Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon.
- Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja taatelisiirappi. Lisää kauravaniljakastike, viski ja soijajogurtti.
- Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet muutamassa erässä.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
50 g tummansinistä Keijua
4 rkl kaurakermaa
2 rkl taatelisiirappia
2,5-3 dl tomusokeria
- Sulata kattilassa Keiju. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua.
- Kaada taatelisiirappi margariini-kermaseokseen.
- Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua ja valuvaa, joten lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus.
- Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Alkuperäinen ohje chocochili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti