sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Viski-taatelikakku

150 g tuoreita taateleita
2,5 dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kauravaniljakastiketta (Oatly)
0,5 dl viskiä
125 g tummansinistä Keijua
1 dl taatelisiirappia
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
  1. Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja taatelisiirappi. Lisää kauravaniljakastike, viski ja soijajogurtti.
  3. Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet muutamassa erässä.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
KUORRUTE

50 g tummansinistä Keijua
4 rkl kaurakermaa
2 rkl taatelisiirappia
2,5-3 dl tomusokeria
  1. Sulata kattilassa Keiju. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua.
  2. Kaada taatelisiirappi margariini-kermaseokseen.
  3. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua ja valuvaa, joten lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus.
  4. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan, jos annat sen maustua kylmässä yön yli ennen tarjoamista.

Alkuperäinen ohje chocochili.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti