sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Glögi-kookospannacotta

pannacotta

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
2 1/2 rkl perunajauhoja
1 dl vaniljakastiketta (alpro)
2 rkl taatelisiirappia
1/2 sitruunan mehu

glögikiille

3 dl itse keitettyä punaista glögiä
1 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
vadelmia koristeluun
  1. Raasta sitruunan kuori.
  2. Kaada kookosmaito kattilaan. Huuhtele kookosmaitotölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Jos kookosmaito on osittain jähmettynyt, lämmitä maitoa kattilassa kunnes se on sulanut tasaiseksi (älä vielä kiehauta). Lisää vaniljakastike. Sihtaa joukkoon perunajauhot ja sokeri ja vispaa tasaiseksi.
  3. Kuumenna kookosmaitoseosta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä.
  4. Lisää joukkoon sitruunanmehu sekä vaniljasokeri. Annostele seos laseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  5. Valmista kiille, kun pannacotat ovat jäähtyneet läpikotaisin: kiehauta kattilassa glögi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua vielä 1-2 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa välillä sekoitellen ja kaada se sitten varovasti pannacottien päälle. Siirrä lasit taas jääkaappiin.
  6. Kun kiille on jähmettynyt, koristele pannacottat vadelmilla.
Alkuperäinen ohje chocochili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti