keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Mehevä raparperi- tai mustikkapiirakka

Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
2 dl piimää tai jugurttia
1 kpl muna

Täyte
10 dl raparperia tai mustikoita
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munaa
3 tl vaniljasokeria
  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2.  Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
  3.  Lisää loppuun muruseokseen piimä / jukurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.
  4.  Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  5.  Ripottele pohjataikinan päälle raparperit tai mustikat.
  6.  Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen / mustikoiden päälle.
  7.  Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  8.  Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Alkuperäinen ohje maku.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti