Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2 dl piimää tai jugurttia
1 kpl muna
Täyte
10 dl raparperia tai mustikoita
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munaa
3 tl vaniljasokeria
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä / jukurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Ripottele pohjataikinan päälle raparperit tai mustikat.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen / mustikoiden päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti