Ostettiin alkutalvesta Vaahteramäestä kummipassi, jolla sai viisi kennoa kananmunia ja yhden kanan. Haimme kanan kesäkuun alussa ja laitoimme sen pakastimeen.
Mies otti eilen keskiviikkona kanan sulamaan, palasteli sen ja teki täydellisen "kukkoa" viinissä suorituksen.
Mies ruskisti kananpalat juoksevassa margariinissa ja laittoi ne pataan ja maustoi ne mustapippurilla ja suolalla. Sitten hän kuori ja pieni punasipulin, kolme isoa valkosipulin kynttä ja pari porkkanaa, käytti nekin pannussa ja lisäsi pataan. Paistinpannun hän huutoi vedellä, jonka kaatoi pataan. Hän lisäsi punaviiniä sen verran, että kananpalat peittyivät. Mausteiksi meni puolikas ruukku timjamia, kolme laakerinlehteä ja kanaliemikuutio. Pataan hän lisäsi vielä pekonit (pekonit voisi myös käyttää pannulla, jos olisi parempi muisti) ja pussillisen pakastettuja kantarelleja. Koko komeus meni uuniin pariksi tunniksi. Tänään ruoka hautui uunissa vielä toiset pari tuntia ja sitten olikin aika nauttia tästä herkusta.
Broilerista ei tule olleenkaan näin hyvää, kukkoa kanan sijaan voi kyllä kokeilla.
Mies otti eilen keskiviikkona kanan sulamaan, palasteli sen ja teki täydellisen "kukkoa" viinissä suorituksen.
Mies ruskisti kananpalat juoksevassa margariinissa ja laittoi ne pataan ja maustoi ne mustapippurilla ja suolalla. Sitten hän kuori ja pieni punasipulin, kolme isoa valkosipulin kynttä ja pari porkkanaa, käytti nekin pannussa ja lisäsi pataan. Paistinpannun hän huutoi vedellä, jonka kaatoi pataan. Hän lisäsi punaviiniä sen verran, että kananpalat peittyivät. Mausteiksi meni puolikas ruukku timjamia, kolme laakerinlehteä ja kanaliemikuutio. Pataan hän lisäsi vielä pekonit (pekonit voisi myös käyttää pannulla, jos olisi parempi muisti) ja pussillisen pakastettuja kantarelleja. Koko komeus meni uuniin pariksi tunniksi. Tänään ruoka hautui uunissa vielä toiset pari tuntia ja sitten olikin aika nauttia tästä herkusta.
Broilerista ei tule olleenkaan näin hyvää, kukkoa kanan sijaan voi kyllä kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti