2 kypsää avokadoa
0,75 dl vihreitä linssejä
3 tomaattia
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl sokeria
2 tl tomaattipyreetä
3 tippaa nestesavua (esim. Poppamies)
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria
- Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kalttaa sillä välin tomaatit: Leikkaa ristiviilto tomaattien päihin ja upota ne kiehuvan veden alle muutamaksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota Siirrä tomaatit kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja kuutioi tomaatit.
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Lisää paistinpannun pohjalle öljy ja paprikajauhe. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes paprikasta alkaa irrota tuoksu. Lisää sitten sipulisilppu ja sokeri ja kuullota pari minuuttia. Lisää kattilaan tomaattikuutiot ja tomaattipyre. Sekoittele seosta ja annan kiehua, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää linssit ja mausta nestesavulla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuore korianteri.
- Halkaise avokadot ja poista kivi. Lusikoi linssitäyte avokadojen päälle. Syö tuoreen salaatin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti