perjantai 6. tammikuuta 2017

Se porkkala

Tämän vuoden vegaanihitti, joka löysi tiensä myös meidän joulupöytäämme. Ohjeen otin Hesarista.

Tarvitset porkkanoita, paketin karkeaa merisuolaa, 2 tl nestemäistä savuaromia (esim. Poppamiehen Jalosavu), 1 tl valkoviinietikkaa, 1 rkl rypsiöljyä.

Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Pese porkkanat, mutta älä kuori niitä. Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Lado porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla. Kypsennä 190-asteisessa uunissa 1 tunti 30 minuuttia.

Murra suolakuori, ja nouki porkkanat varovasti ulos. Anna jäähtyä.

Kuori porkkanat. Tämä käy helpoiten, kun leikkaat kuoreen pitkittäisviillon, ja kuorit porkkanat pyöritellen. Leikkaa porkkanat pitkiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä.

Yhdistä marinadin aineet keskenään ja sekoita porkkanasuikaleisiin. Anna maustua jääkaapissa suljetussa astiassa 1–2 vuorokautta.

Nestemäistä savuaromia ei ollut kaupoissa. Taitaa olla eämän joulun suosikki ja kaupat eivät olleet osanneet varautua. Mies laittoi porkkanaviipaleet 10 minuutiksi savustumaan. Savunhaju ainakin tarttui hyvin.

Näistä tuli hiukan liian suolaisia. Suolan määrää on vaikea vähentää, mutta paistoaikaa voi varmaan hiukan lyhentää, sillä porkkanat tulivat myös liian kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti