perjantai 6. tammikuuta 2017

Karpalojäädyke

Täksi jouluksi tein vegaanisen jälkiruuan, jossa ei myöskään saisi olla paljon sokeria, ainakaan valkoista.

Keitin 1 dl graattiomenanmehua ja 2 rkl muscovadosokeria niin kauan, että se hiukan sakeni siirappiseksi. Lisäsin sekaan 1 rkl agar agaria ja hiukan sitruunamehua ja huolehdin siitä, että agar agar liukeni kunnolla. Laitoin jäähtymään.

 Vatkasin 2 dl creamy vaniljakaurakastiketta vaahdoksi.

Kaavin yhdestä kookosmaitopurkista paksun, valkoisen osan tehosekoittimeen. Lisäsin 2 dl cashewpähkinöitä, 1 rkl vaniljaa, 1 rkl Santa Marian cacao chili -maustetta sekä sen verran kookosmaitopurkista lientä, että sain jauhettua kaiken sekaisin. Kaadoin seoksen vaahdotetun vaniljakermakastikkeen joukkoon, vatkasin hiukan sähkövatkaimella. Lopuksi kaadoin sekaan koko ajan vatkaten mehu-sokeriseoksen ja 2dl kevyesti hienonnettuja jäisiä karpaloita.

Kaadoin seoksen vuokaan ja pakastin. Kumosin vuuan ja asetin tarjolle. Jäädykkeen pinta jäi hiukan kiinni vuokaan, mutta agar-agar esti sitä valumasta pöydälle, vaikka se lämpesikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti