perjantai 6. tammikuuta 2017

Kvinoa-porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita
2 dl kvinoaa
hyppysellinen suolaa
1 tl rypsiöljyä
2 dl kaurakermaa
2-4 tl fariinisokeria
1/4 til muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl valkopippuria
rypsiöljyä ja korppujauhoa

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettiin veteen.
2. Huuhtele kvinoa ja keitä se suolalla maustetussa vedessä n. 5-10 minuuttia merkistä riippuen. Varo keittämästä liikaa. Kaada ylimääräinen vesi pois ja sekoita joukkoon 1 tl rypsiöljyä.
3. Soseuta porkkanat kaurakerman kanssa sauvasekoittimella. Mausta sokerilla, muskottipähkinällä, neilikalla ja valkopippurilla.
4. Sekoita kvinoa porkkanasoseen kanssa. Mausta lopuksi suolalla.
5. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Laita seos vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Ohje on Elina Innasen ja otettu Kotiliesi Jouluelämää 2016 lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti