perjantai 6. tammikuuta 2017

Seitankinkku

Kuivat aineet:
4 1/2 dl gluteenijauhoja
1 dl kikhernejauhoja
1 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl kasvisliemijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 rkl garam masalaa

Kosteat aineet:
1 ptk savutofua
1/2 dl soijakastiketta
3/4 dl öljyä
1 3/4 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl nestesavua

Voiteluun:
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl soijakastiketta
3 rkl öljyä

1. Sekoita kuivat aineet
2. Laita kulhoon savutofu (ilman nestettä), soijakastike, öljy, vesi, tomaattipyree ja nestesavu. Soseuta massa sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet tofuseoksen kanssa yhteen ja vaivaa taikina tasaiseksi kiinteäksi massaksi. Muotoile paistiksi.
3. Sekoita tomaattipyree, soijakastike ja öljy. Voitela paisti seoksella ja kääräise se folioon. Nosta paisti uunivuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.
4. Kuoruta halutessasi sinapilla ja korppujauhoilla.

Alkuperäistä ohjetta jouduin muokkaamaan. Nestesavua en saanut kaupasta, joten laitoin tilalle savusuolaa. Sipulijauhetta ei ollut kotona, joten mies hienonsi pienen sipulin ja haudutin sen öljyssä ja lisäsin kosteisiin aineisiin ja jauhoin sauvasekoittimella muiden joukossa hienoksi.

Ohje on Elina Innasen ja otettu Kotiliesi Jouluelämää 2016 lehdestä. Tästä tuli suuri annos, jos syöjiä on vain muutama, riittää puolikas annoskin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti