maanantai 12. syyskuuta 2016

Juureksia uuniin

Kuorin ja raastoin neljä porkkanaa ja yhden ison palsternakan. Hienonsin purjon vaalean osan sekä yhden lehtisellerin varren. Sulatin pakastimesta pussillisen tatteja.

Laitoin tatit pannulle ja annoin nesteen haihtua. Lisäsin oliiviöljyä sekä porkkana ja palsternakkaraasteen sekä purjo- ja sellerisilpun. Annoin kuullottua ja hautua pehmeäksi. Lisäsin jossakin vaiheessa purkillisen kikherneitä sekaan. Maustoin Wälttilän yrttisuolalla ja Asian Mixillä.

Siirsin seoksen kulhoon ja sekoitin joukkoon kaksi kananmunaa, puolisen desiä korppujauhoja sekä hiukan sinihomejuustoraastetta ja Oltermanni Tilsit raastetta.

Voitelin silikonisen pitkulaisen vuoan ja laitoin seoksen vuokaan. Paistoin noin tunnin 180 asteessa vesihauteessa foliolla peitettynä ja sen jälkeen puolisen tuntia ilman vesihaudetta ja foliota.

Kumosin lautaselle, ja siinäpä oli päivän kasvisruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti