keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Lasimestarin tofu

Glorian Ruoka ja Viinilehden ohje:

1 pkt savutonta tofua (Jalotofu)
1 porkkana
1 punasipuli
3 cm piparjuurta

Liemi:
1 dl etikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1-2 tl suolaa
10 valko- ja maustepippuria
10 neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
2 laakerinlehteä
  1. Leikkaa tofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.
  2. lado tofu, porkkana, sipulit ja piaprjuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko n. 6 dl).
  3. Valmista liemi. Yhdistä liemen ainekset ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
  4. Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Annan tofun maustua muutama tunti ja seuraavaan päivään.
HUOM. Tofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti