torstai 24. joulukuuta 2015

Kookosporkkanalaatikko

Glorian Ruoka- ja viinilehden ohje:

1 l kookosmaitoa
1 1/2 dl puuroriisiä
2 kg porkkanoita
2 rkl maissitärkkelystä (tai 2 kananmunaa)
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

Pinnalle: korppujauhoja tai kookoslastuja sekä voita tai kookosöljyä
  1. Kuumenna kookosmaito kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua n. 5 min. Alenna lämpö ja hauduta puuroksi n. 40 min.
  2. Paloittele porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta.
  3. Voitele laakea uunivuoka. 
  4. Yhdistä hieman jäähtynyt puuro ja porkkanasose. Lisää maissitärkkelys tai kananmunat. Lisää suola ja valkopippuri ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan.
  5. Ripottele korppujauhot ja voilastut tai kookoslastut ja kookosöljy päälle.
  6. Kypsennä 175 asteessa n. 1-1 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti