2 dl kuorittuja manteleita
500 g maa-artisokkaa
(4 perunaa)
1 ison purjon vaalea osa
4 rkl oliiviöljyä
9 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
suolaa
500 g maa-artisokkaa
(4 perunaa)
1 ison purjon vaalea osa
4 rkl oliiviöljyä
9 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
suolaa
- Laita mantelit likoamaan runsaaseen veteen vähintään 4 tunniksi.
- Valuta mantelit.
- Kuori maa-artisokat (ja perunat) ja paloittee ne. Huhtele purjo ja pilko se ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota maa-artisokka- ja perunakuutioita sekä purjoa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehua kannen alla 15-20 min.
- Lisää liotetut valutetut mantelit ja soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimelle, jolla ei tule yhtä tasaista, mutta säästyy tiskiä. Laita kattilaan ja kuumenna.
- Tarkista maku ja tarjoa esim. yrttiöljyn kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti