torstai 20. marraskuuta 2014

Njomben täytetyt paprikat

Mies hienonsi puolikkaan sipulin, kuullotti sen kattilassa, lisäsi joukkoon puolitoista desiä riisiä (kivet piti ensin poimia pois), kuori ja hienonsi yhden porkkanan ja lisäsi sen kattilaan. Sekoittelin niitä hetken kattilassa ja kaadoin vettä sekaan. Lisäsin puolikkaan lihaliemikuution. Annoin kiehua, kunnes riisi oli lähes kypsää.

Mies puolitti vihreitä paprikoita, poisti niistä siemenet ja asetteli ne vuokaan. Mies paistoi pienen kimpaleen (n. 100 g) jauhelihaa, maustoi sen mustapippurilla ja suolalla ja kippasi kattilasta muut aineet sekaan. Raastoin ja hienonsin hiukan goudajuustoa. Mies täytti paprikat jauheliha-riisi-porkkanaseoksella, viipaloi päälle tomaatia sekä peitteli vuoan juustoraasteella. Kaadoin vuoan pohjalle hiukan vettä.

Laitoin vuoan uuniin, alkuun 250 astetta puolisen tuntia, sitten folio päälle ja uuni 220 asteeseen. Yhteensä paistoaika reilun tunnin. Kaasu-uunin lämpotilan olin jo todennut olevan erilainen kuin oman sähköuunimme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti