tiistai 18. marraskuuta 2014

Njomben kanaa

Tansanian matkallamme teimme poikamme talolla ruokaa pari kertaa päivässä. Ruokatarvikkeita ei ollut ihan samaan mallin kuin kotona Suomessa, mutta mausteita ja hedelmiä runsaasti.

Pojalla oli pakastimessa kana, josta laitoimme miehen kanssa ruokaa meille kolmelle. Mies paloitteli sulaneen kanan uunivuokaan. Minä lisäsin garam masala -jauhetta, paprikajauhetta, suolaa, ja curryjauhetta reilusti paloille ja sekoittelin, jotta mausteita pinnalla tasaisesti. Vuuan pohjalle laitoimme vettä. Vuoka sai olla uunissa lähes pari tuntia. Lämpötilasta en ole ollekaan varma, mutta neste kuitenkin kiehui ja sitä piti lisätä useaan kertaan. Kanapaloja on hyvä myös kääntää aika ajoin.

Kastikkeeseen pilkoin palan inkivääriä, pari valkosipulin kynttä sekä puolikkaan mangon. Inkiväärin ja valkosipulin paistoin öljyssä kevyesti. Lisäsin liemeksi pienen purkillisen kookoskermaa sekä vettä sekä mausteeksi suolaa, garam masala -jauhetta (hiukan). Mangopalat sekaan ja hautumaan vähäksi aikaa.

Nautimme kanan riisin, kastikkeen sekä viipaloitujen tomaattien ja avocadojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti