keskiviikko 6. elokuuta 2014

Sienipiirakka

Alkuperäinen ohje on Tuulentuvan blogista sovelluttuna mökkioloihin ja siihen mitä kaapista löytyy.

Pohjana käytin valmista ruisperunapiirakkataikinaa, mutta pohjan voi myös tehdä itse esim. alkuperäisen ohjeen mukaan.

125 g margariinia
3 dl sämpyläjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl vettä

Täytteeseen tarvitset 
sieniä (käytin pakastettuja suppilovahveroita)
2 salottisipulia
180 g purkki Pirkka leppäsavujuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suokaa 
valkopippuria

paistamiseen: 1 rkl voita (tai margariinia)

1. Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele putsatut kanttarellit reiluhkoiksi paloiksi.
2. Kuumenna pannulla voi ja paista sipuleihin väri ja lisää lopussa myös kanttarellit niin että nekin saavat hiukan makua. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
4. Sekoita sillä välin ruokakerman joukkoon kananmuna ja savujuusto.
5. Levitä pohjan päälle sieni-sipuliseos ja kaada päälle savujuusto-kerma.
6. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti