tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vaniljainen mascarpone-semifreddo


Glorian Ruoka ja Viini jälleen. Tästä annoksesta tulee 1 litra. (Alkuperäisessä ohjeessa oli vadelmia, minulla on vain mustikoita.)

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) mascarponea
1/2 prk (330 g) kinuskikastiketta
200 g mustikoita

1. Vatkaa kylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja puolet kinuskikastikkeesta. Kaada puolet seoksesta suorakaiteen muotoiseen, kelmutettuun vuokaan.
2. Valuta päälle kinuskikastiketta raidoiksi sekä puolet mustikoista. Lisää loppu jäädykemassasta ja laita päälle kinuskikastiketta ja mustikoita. Voit halutessasi säästää hieman kinuskikastiketta koristeluun.
3. Peitä vuoka ja anna pakastua n. 3 ½  tuntia tai kunnes jäädyke on kohmeista. Älä sekoittele välillä. Kumoa semifreddo tai tarjoa suoraan vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti