lauantai 16. elokuuta 2014

Aasialaiset lihapullat ja tahmakastike

500 g jauhelihaa
1 dl leivänmuruja (tai 2 rkl korppujauhoja)
1 kananmuna
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna
tuoretta raastettua inkivääriä
1 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria

Sekoita aineksista taikina ja pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista ne uunipellillä leivinpaperin päällä 180 asteessa noin 10 - 15 minuutin ajan.

 Tahmakastike:

1 dl hoisin-kastiketta
0,4 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä (silputtuna tai raastettuna)
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja pyörittele lihapullat siinä.

Ohje on Jenni Häyrysen "Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa" -kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti