Kakkupohjan tein isäni ohjeiden mukaan. Hän aikoinaan ohjeisti, että vatkaa lasillinen kananmunia ja lasillinen sokeria hyväksi vaahdoksi ja lisää lasillinen jauhoja varovasti sekoittaen joukkoon. Ja sitten vain vuokaan ja paistumaan. Tuolla ohjeella olen tehnyt kakkupohjan vuosia. Kyllä sokerileipurin poika tiesi.
Nyt käytin isompaa lasia, mutta samoilla aineilla ja suhteilla. Lisäsin hieman leivinjauhetta sekä vatkauksen aikana viisi ruokalusikallista kylmää vettä. Tämän veden lisäämisen opin äidiltäni.
Voitelin vuoan hyvin ja jauhotin se. Paistoin pohjaa n. 175 asteessa uunin alaosassa, kunnes siitä ei irtoa tikkuun taikinaa. Kumosin sen jäähtymään ritilälle.
Pohja onnistui, kuten se yleensä onnistuu eli hyvin.
Leikkasin kakun kolmeen osaan ja laitoin täytteeksi mustikkarahkaa liivatteella jähmennettynä ja sitruunamehulla maustettuna. Mustikoita on mäki täynnä, joten homma oli helppo.
Kokosin kakun kerroksittain siihen vuokaan, jossa paistoin pohjan ja laitoin pakastimeen odottamaan. Tuorekelmu vuoassa helpottaa irroittamista.
Tyttäret koristelivat kakun tuoreilla mansikoilla sekä valkosuklaa-rahka-kermavaahdolla, johon tarvitaan
5 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
200 g valkosuklaata
1. Sulata valkosuklaa ja sekoita se rahkaan vähin erin, ettei valkosuklaa jähmety kokkareiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita valkosuklaa-rahkaseos siihen.
3. Koristele kakku.
Nyt käytin isompaa lasia, mutta samoilla aineilla ja suhteilla. Lisäsin hieman leivinjauhetta sekä vatkauksen aikana viisi ruokalusikallista kylmää vettä. Tämän veden lisäämisen opin äidiltäni.
Voitelin vuoan hyvin ja jauhotin se. Paistoin pohjaa n. 175 asteessa uunin alaosassa, kunnes siitä ei irtoa tikkuun taikinaa. Kumosin sen jäähtymään ritilälle.
Pohja onnistui, kuten se yleensä onnistuu eli hyvin.
Leikkasin kakun kolmeen osaan ja laitoin täytteeksi mustikkarahkaa liivatteella jähmennettynä ja sitruunamehulla maustettuna. Mustikoita on mäki täynnä, joten homma oli helppo.
Kokosin kakun kerroksittain siihen vuokaan, jossa paistoin pohjan ja laitoin pakastimeen odottamaan. Tuorekelmu vuoassa helpottaa irroittamista.
Tyttäret koristelivat kakun tuoreilla mansikoilla sekä valkosuklaa-rahka-kermavaahdolla, johon tarvitaan
5 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
200 g valkosuklaata
1. Sulata valkosuklaa ja sekoita se rahkaan vähin erin, ettei valkosuklaa jähmety kokkareiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita valkosuklaa-rahkaseos siihen.
3. Koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti