lauantai 12. heinäkuuta 2014

Selleriperunasalaatti

Tarvitset

2 salottisipulia
oliiviöljyä
viinietikkaa
8 uutta perunaa
pala juuriselleriä
suolaa
mantelirouhetta
sipulinvarsia
rakuunaa
västerbotten juustoa

1. Kuori ja paloittele salottisipulit ja kuullota niitä öljyssä. Liää viinietikka ja kiehauta. Laita sivuun.
2. Pese ja puolita perunat. Kuori ja paloittele selleri perunanpuolikkaiden kanssa samakokoisiksi paloiksi. Laita vesi kiehumaan ja lisää suola. Keitä peruna- ja sellerinpaloja, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Lisää sipulit joukkoon. Anna jäähtyä.
4. Lisää mantelirouhe, hienonnetut sipulinvarret ja hienonnettu rakuuna joukkoon. Raasta juusto salaattiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
 Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Muutin sitä jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti