sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Parsa-avocado-sitruunarisotto

Glorian Ruoka ja Viini lehdessä oli ohje risottoon, johon oli käytetty Västerbotten juustoa. Sitä meillä on edelleen jääkaapissa iso palanen.

1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl juoksevaa margariinia
3 dl risottoriisiä
1/2 nippua parsaa
8-9 dl kanalientä
1-2 tl raastettua sitruunankuorta
1 - 11/2 dl Västerbotten juustoa
2 kypsää avocadoa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
rouhittua mustaapippuria

1. Valmista kanaliemi. Paista hienonnetut punasipuli ja valkosipuli pannussa. Lisää riisi ja kuullota hetki.
2. Pese parsat, taita tyvi pois, kuori ne ja pilko (säästä niput koristeluun) ja lisää seokseen.
3. Lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoittele miedolla lämmöllä. Kun risotto on kypsää, lisää juustoraaste sekä sitruunankuori.
4. Hienonna avocadot haarukalla, lisää sitruunanmehu sekä ripaus suolaa. Lisää avocadoseos risottoon juuri ennen tarjoilua.
5. Grillaa parsanuput ja lisää ne valmiisiin annoksiin.
6. Kruunaa raastetulla Västenbotten juustolla, vastarouhitulla mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti