Ohje on otettu Vaniljataivaassa blogista ja mukailtu tottakai käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan. Keväällä maahan laitetut pinaatit ovat sadonkorjuuvalmiita.
Pyöreä tai suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
leivinjauhetta
3 rkl vettä
Täyte:
2 salottisipulia
100 g tuoretta pinaattia
100 g fetaa murustettuna
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria, yrttisuolaa
Nypi pohjan ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Painele voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua pinaattia hiukan pienemmäksi ja kuullota hetken pannulla. Levitä pinaatit ja feta pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, munat ja mausteet, ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Pyöreä tai suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
leivinjauhetta
3 rkl vettä
Täyte:
2 salottisipulia
100 g tuoretta pinaattia
100 g fetaa murustettuna
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria, yrttisuolaa
Nypi pohjan ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Painele voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua pinaattia hiukan pienemmäksi ja kuullota hetken pannulla. Levitä pinaatit ja feta pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, munat ja mausteet, ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti