sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Sitruunaglaseerattu broileri

Mukailtu ohje, alkuperäinen Glorian Ruoka ja viini -lehti 1/2012:

800 g broilerinkoipia
1 sitruuna
3 rkl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1 tl mustaa pippuria

Sitruunaglasyyri:
1 sitruuna
1/2 dl hunajaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 til cayennepippuria

Valmista glasyyri: Raasta sitruunankuori ja purista mehu pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja mausteet. Keitä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista.

Laita broilerinkoivat  ja sitruunanviipaleet voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja valele pinta reilusti glasyyrilla.

Kypsennä 220 asteisessa uunissa, kunne koivet ovat paahtuneen kiiltäviä. Valele glasyyrilla muutaman kerran ja käännä koivet samalla. Vähennä lämpöä ja haudut kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti