Lupasin tehdä pikkusiskon ristiäisiin voileipäkakkuja.
Kinkkukakkuun tarvitset 24 viipaletta tummaa ja 16 viipaletta vaaleaa leipää. Leikkaa leivistä kuoret pois.
Kostuttamiseen tarvitset 6 dl lihalientä.
Kinkkutäytteeseen tarvitset 150 g hyvää savukinkkua, tuubin Pirkka kinkkupasteijaa sekä sinappia. Hienonna kinkku monitoimikoneessa, lisää kinkkupasteija ja sekoita tasaiseksi. Mausta sinapilla.
Kurkkutäytteeseen tarvitset 3 maustekurkkua ja 150 g maustamatonta tuorejuustoa. Hienonna kurkut monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Asettele 8 vaaleaa leipäviipaletta kahteen riviin. Kostuta lihaliemellä. Sivele päälle puolet kinkkutäytteestä. Paina 8 tummaa leipäviipaletta päälle, kostuta ja peitä puolella kurkkutäytteestä. Toista molemmat kerrokset ja viimeistele kakku vaaleilla leipäviipaleilla.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi tuorekelmulla. Peitä se kevyellä painolla ja laita kylmään mehevöitymään yön yli.
Seuraavana aamuna ota kakku ja leikkaa siitä reunat siistiksi. Viipaloi se sopiviksi paloiksi, tämän kokoisesta kakusta tulee 24 palaa.
Kuorrutukseen tarvitset 200 g tuorejuustoa ja kaksi ruokalusikallista majoneesia. Kevensin kuorrutusta lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi ja peitä kakun reunat ja pinta kuorrutuksella. Nostin kakun ylösalasin käännetyn ruokalautasen päälle, jolloin kuorrutus oli helppo sivellä myös reunoille.
Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele mielesi mukaan.
Kinkkukakkuun tarvitset 24 viipaletta tummaa ja 16 viipaletta vaaleaa leipää. Leikkaa leivistä kuoret pois.
Kostuttamiseen tarvitset 6 dl lihalientä.
Kinkkutäytteeseen tarvitset 150 g hyvää savukinkkua, tuubin Pirkka kinkkupasteijaa sekä sinappia. Hienonna kinkku monitoimikoneessa, lisää kinkkupasteija ja sekoita tasaiseksi. Mausta sinapilla.
Kurkkutäytteeseen tarvitset 3 maustekurkkua ja 150 g maustamatonta tuorejuustoa. Hienonna kurkut monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Asettele 8 vaaleaa leipäviipaletta kahteen riviin. Kostuta lihaliemellä. Sivele päälle puolet kinkkutäytteestä. Paina 8 tummaa leipäviipaletta päälle, kostuta ja peitä puolella kurkkutäytteestä. Toista molemmat kerrokset ja viimeistele kakku vaaleilla leipäviipaleilla.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi tuorekelmulla. Peitä se kevyellä painolla ja laita kylmään mehevöitymään yön yli.
Seuraavana aamuna ota kakku ja leikkaa siitä reunat siistiksi. Viipaloi se sopiviksi paloiksi, tämän kokoisesta kakusta tulee 24 palaa.
Kuorrutukseen tarvitset 200 g tuorejuustoa ja kaksi ruokalusikallista majoneesia. Kevensin kuorrutusta lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi ja peitä kakun reunat ja pinta kuorrutuksella. Nostin kakun ylösalasin käännetyn ruokalautasen päälle, jolloin kuorrutus oli helppo sivellä myös reunoille.
Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele mielesi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti