Lupasin tehdä pikkusiskon ristiäisiin voileipäkakkuja.
Kalakakkuun tarvitset 24 viipaletta tummaa ja 16 viipaletta vaaleaa leipää. Leikkaa leivistä kuoret pois.
Kostuttamiseen tarvitset 6 dl kalalientä.
Kakun alustaksi tarvitset tukevan levyn, joka on kakun pohjan kokoinen. Mies teki sopivan kokoisen pohjan.
Katkaraputäytteeseen tarvitset 150 g katkarapuja, 150 g maustamatonta tuorejuusto, ruokalusikallisen majoneesia ja ripauksen cayennepippuria. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna ne monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto, majoneesi ja sekoita tasaiseksi. Mausta cayennepippurilla.
Lohitäytteeseen tarvitset 150 g kylmäsavulohta, 100 g kylmäsavulohen makuista ja 50 g maustamatonta tuorejuustoa, ruokalusikallisen majoneesia sekä ripauksen mustaa pippuria. Hienonna kylmäsavulohi monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto, majoneesi ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustalla pippurilla.
Asettele 8 tummaa leipäviipaletta kahteen riviin. Kostuta kalaliemellä. Sivele päälle puolet katkaraputäytteestä. Paina 8 vaaleaa leipäviipaletta päälle, kostuta ja peitä puolella lohitäytteestä. Toista molemmat kerrokset ja viimeistele kakku tummilla leipäviipaleilla.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi tuorekelmulla. Peitä se kevyellä painolla ja laita kylmään mehevöittymään yön yli.
Seuraavana aamuna ota kakku ja leikkaa siitä reunat siistiksi. Viipaloi se sopiviksi paloiksi, tämän kokoisesta kakusta tulee 16 palaa.
Kuorrutukseen tarvitset 200 g tuorejuustoa, kaksi ruokalusikallista majoneesia. Kevensin kuorrutusta lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi ja peitä kakun reunat ja pinta kuorrutuksella. Nostin kakun ylösalasin käännetyn ruokalautasen päälle, jolloin kuorrutus oli helppo sivellä myös reunoille.
Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele mielesi mukaan.
Kalakakkuun tarvitset 24 viipaletta tummaa ja 16 viipaletta vaaleaa leipää. Leikkaa leivistä kuoret pois.
Kostuttamiseen tarvitset 6 dl kalalientä.
Kakun alustaksi tarvitset tukevan levyn, joka on kakun pohjan kokoinen. Mies teki sopivan kokoisen pohjan.
Katkaraputäytteeseen tarvitset 150 g katkarapuja, 150 g maustamatonta tuorejuusto, ruokalusikallisen majoneesia ja ripauksen cayennepippuria. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna ne monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto, majoneesi ja sekoita tasaiseksi. Mausta cayennepippurilla.
Lohitäytteeseen tarvitset 150 g kylmäsavulohta, 100 g kylmäsavulohen makuista ja 50 g maustamatonta tuorejuustoa, ruokalusikallisen majoneesia sekä ripauksen mustaa pippuria. Hienonna kylmäsavulohi monitoimikoneessa, lisää tuorejuusto, majoneesi ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustalla pippurilla.
Asettele 8 tummaa leipäviipaletta kahteen riviin. Kostuta kalaliemellä. Sivele päälle puolet katkaraputäytteestä. Paina 8 vaaleaa leipäviipaletta päälle, kostuta ja peitä puolella lohitäytteestä. Toista molemmat kerrokset ja viimeistele kakku tummilla leipäviipaleilla.
Kääri kakku tiukaksi paketiksi tuorekelmulla. Peitä se kevyellä painolla ja laita kylmään mehevöittymään yön yli.
Seuraavana aamuna ota kakku ja leikkaa siitä reunat siistiksi. Viipaloi se sopiviksi paloiksi, tämän kokoisesta kakusta tulee 16 palaa.
Kuorrutukseen tarvitset 200 g tuorejuustoa, kaksi ruokalusikallista majoneesia. Kevensin kuorrutusta lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia. Sekoita tasaiseksi ja peitä kakun reunat ja pinta kuorrutuksella. Nostin kakun ylösalasin käännetyn ruokalautasen päälle, jolloin kuorrutus oli helppo sivellä myös reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti